Dessa villkor gäller mellan dig som beställare (kund) och oss som säljare (företag).

Allmänt

Abibo ägs och drivs av Arrtodo AB Org nr 559023-8027 Simeå 8075 821 67 Vallsta 

Köpinformation

För att handla hos oss behöver du vara 18 år. Om du är yngre får du handla hos oss om du handlar tillsammans med eller med godkännande av målsman. När du handlar via Internet gäller konsumentköp- och distansavtalslagen. Denna lag skyddar dig som konsument när du handlar på distans. Läs mer hos  https://www.konsumentverket.se/

Abibo reserverar sig för förändringar i sortimentet och har rätt att ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Vi förbehåller oss rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

Leveransvillkor

Ca 7 arbetsdagar (4-5 arbetsdagar för tryck samt 1-3 dagar för leverans).

Försändelserna går normalt sett som Varubrev direkt hem till kundens brevlåda. 

Om försändelsen överstiger max tillåtna mått för varubrev (Längd 340mm, Bredd 240mm, Höjd 70mm) får mottagaren en avisering om att hämta varan på närmaste utlämningsställe. Om ett paket inte hämtas ut i tid eller kommer i retur på grund av att felaktig adress angivits, förbehåller vi oss rätten att debitera beställaren 149 kr som kompensation för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift.

Frakt

29 kr inklusive moms för varje beställd bok vid ett och samma köptillfälle. 

Orderbekräftelse

En orderbekräftelse skickas ut via mail när du slutfört din beställning. Där finner du uppgifter om vad du köpt med priser, fraktkostnad och en uppskattad leveranstid på din försändelse. Om något är fel med beställningen, kontakta oss snarast.

Priser

Priserna är i svenska kronor. Moms ingår på alla böcker med 6% och frakt 6%. Alla priser visas inklusive moms på hemsidan. Vi reserverar oss rätten för prisändringar utan någon förvarning. Du betalar alltid det pris som visas när din beställning utförs.  

Ångerrätt

Då Abibos böcker är individanpassade och order för tryck skickas i samma ögonblick som kunden genomfört sin betalning gäller ej ångerrätt, återköp eller byten. Mer information kan du hitta på Konsumentverkets sida Hallå konsument.

Reklamationsvillkor

Om något är fel med boken dvs om trycket i inlagan eller omslaget är felaktigt, kontakta oss snarast på info@abibo.se. Räkna med att vi vill se bilder på felet eller att vi ber dej skicka boken i retur på vår bekostnad. När vi bekräftat att boken har feltryck får du pengarna tillbaka eller får möjlighet att göra en ny beställning av samma boktitel utan debitering.

Kundservice och tillgänglighet

Vi svarar våra kunder via e-post  info@abibo.se inom 48 timmar. Gäller under vardagar vid förfrågningar som berör faktiska köp eller beställningar.

Transportskador

Upptäcker du skador på paketet ska du göra en skadeanmälan direkt till PostNord. Om PostNord inte delar din uppfattning om att leveransen är skadad, kontakta vår kundtjänst, info@abibo.se

Betalningssätt

Abibo sammarbetar med Klarna och erbjuder även betallösningar för presentkort. 

Force Majeure

Abibo är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t. ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Vid tvist

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.