Säkerhet och behandling av kunduppgifter eller Integritetspolicy?

Enligt den nya personuppgiftslagen GDPR har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall oss på info@abibo.se Om du vill veta mer om GDPR eller lämna klagomål gällande Abibos hantering av dina personuppgifter gör du det hos Datainspektionen https://www.datainspektionen.se/

 

Cookies

En cookie är en liten textfil som lagras på din dator eller enhet (t.ex. smartphone eller läsplatta) och som innehåller information som gör det möjligt för webbplatsen att känna igen dig som användare.

 

Viken information samlar vi in?

När du skapar ett konto eller lägger en order hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, fakturaadress, leveransadress och telefonnummer 

 

Vart lagras informationen?

Din information lagras i datacenter inom den Europeiska Unionen. Av tekniska skäl så kan våra underleverantörer behöva flytta information till andra länder utanför EU. Om detta sker så används lämpliga skyddsåtgärder och standardiserade dataskyddsbestämmelser som godkänts av EU-kommissionen. 


Hur kommer informationen att användas?

I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar kommunikationen som vi har med dig, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Om du vill ha vårt nyhetsbrev kommer vi att skicka information och produkterbjudanden till dig via e-post. Detta kan enkelt avbokas via aktuellt nyhetsbrev.

 

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Om du skapat ett konto sparar vi dina uppgifter tills att du personligen väljer att avsluta kontot. Information som vi använder för nyhetsbrevutskick eller marknadsföring kommer behållas fram till den tidpunkt du väljer att avprenumerera från den. De uppgifter som vi enligt svensk lag är skyldiga att spara under längre tid kommer endast sparas för endamålsenligt syfte dvs för att följa skatteregler och bokföringslag. 

 

Vem eller vilka kommer att ta del av informationen?

Abibo kommer att dela dina personuppgifter till två underleverantörer. Nets som bistår med betalningsmodul i Abibos webbshop och Publit Sweden AB som trycker våra böcker enligt Print on demand principen. Dessa aktörer behandlar dina personuppgifter enligt gällande riktlinjer för GDPR. Här kan du läsa mer om hur Nets jobbar enligt GDPR https://www.nets.eu/gdpr 

 

Dina rättigheter

Du kan begära att få en kopia på de personuppgifter vi har om dig.

Du kan begära att få din information rättad eller borttagen om du anser att den är inkorrekt.

Du kan begära att vi ska radera dina personuppgifter. Vi får inte radera uppgifter som lagen kräver att vi behåller.

Du kan be oss att flytta dina personuppgifter från vår IT miljö till någon annan, antingen ett annat företag eller till dig. Detta gäller inte uppgifter som lagen kräver att vi behåller

Du kan ta tillbaka ditt samtycke till att dela din information eller att ta emot marknadsföring / utskick när som helst. Antingen genom att avprenumerera från meddelandet eller kontakta oss via e-post.info@abibo.se

Du kan kan lämna ett klagomål direkt till oss eller till datainspektionen om du anser att vi behandlar dina personuppgifter i strid med dataskyddsförordningen.